Sertai Geng Travel

^^SKROL KE BAWAH UNTUK LINK EXCHANGE^^

Saturday, November 6, 2010

4
Komen
TRAVEL KE FRASEL HILL PART 1

Entri kali ni, saya ingin nak berkongsi ngan Anda semua pengalaman Travel saya ke Fraser Hill. Saya dah lama nak menulis entri ni tapi kerna kesuntukan masa dengan kerja yg agak banyak di ofis, hari ni baru sempat lapangkan fikiran n imbau balik pengalaman ke Fraser Hill..Jom sama2 kita Travel


       Tak banyak website yang bercerita pasal Fraser Hill, menyebabkan saya tertanya apa yang ada kat sana...dengan mendengar nama FRASER HILL saja dah membuatkan saya berimaginasi dan dalam hati ada taman... i love to visit to the cold place such as Cameron Highland, Genting highland, Bukit Tinggi and the last place i went was Fraser Hill.

       Saya mula surf from website, bertanya dari member2...tapi boleh dikatakan none of my friends pernah bercuti di Fraser Hill. Perasaan saya mula tertanya2 kenapa none of my friends yang tahu pasal FRASER HILL? X best ke? Bahaya ke jalan ke sana? Pelik betul.. Dari website saya dapat nombor telefon hotel, saya capai my blueberry then terus dail that nombor. Tapi malangnya hotel yang saya call tu dah fully booked. It’s mean, ramai jugak orang yang bercuti ke sana. Saya try lagi call other hotel and apartment... Luckily saya dapat juga tempah 1 room for my family. Saya terus bertanya dengan receptionist that bungalow, how to go there? By his explanation, i think we can go there easily. 

      Dan hari yang ditunggu2 sudah tiba....barang semua sudah dipacking baek punya...semua kelengkapan pakaian, jacket, sweater semua dah tersusun rapi. Dalam perjalanan ke sana kami singgah di Giant untuk membeli kelengkapan barbeque pula...ayam dan marinated lamb sudah wajib, kalau tidak tak lengkap our barbeque. Arang, minyak tanah, beras, dan juga makanan ringan tidak ketinggalan. 

     Banyak kali jugak kami makan langsat aka sesat..hilang arah tuju.. kami mula risau bila tak jumpa2 signboard ke Fraser Hill...dah berapa kali masuk tol kuar tol...huhu..so, saya berenti sejenak untuk mencari ilham macam mane nak sampai sana...Adakah The Traveler n Family berjaya mendapatkan ilham yang dicari2 dan sampai ke Fraser Hill...Ikuti sambungan di Travel ke Fraser Hill Part 2... 



Traveler
Chief Excutive Officer

dR_916 Sdn. Bhd. - Take 5 for Travel Tips
dtravelog@yahoo.com
http://traveltips4life.blogspot.com

4 comments:

  1. Oiii..g fraser hill tak ajak aku

    ReplyDelete
  2. Buikan tak nak ajak..ni pegi bawak bini..bukan backpack

    ReplyDelete
  3. kitorg p survey tmpt dulu...next time boleh ajak member2...p bbq kt sane..best giler.. ;)

    ReplyDelete
  4. Following on google, number 40, follow me back, please.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...